Welkom in Zandvoort aan Zee


Zandvoort aan Zee is één van de populairste kustplaatsen in Nederland en wordt in binnen- en buitenland geroemd vanwege het prachtige, schone en veilige strand. Het is een geweldige plek voor jong en oud om te spelen, te sporten, uit te waaien of de zon te aanbidden. En diegene die af wilt koelen met een lekker drankje of 's avonds heerlijk wilt blijven eten, kan terecht bij één van de ruim 30 strandpaviljoens op het textiel- of naaktstrand. Een aantal paviljoens is zelfs jaarrond geopend! Kortom, het Zandvoortse strand is het hele jaar door een fantastische plaats om eens lekker te ontspannen. Maar zoals u zult merken heeft ons prachtige dorp meer te bieden dan alleen de zee en het strand. Neem eens een kijkje in één van de vele unieke winkels in het centrum of verken het dorp aan de hand van een 'sloppieswandeling'. Ook het Circuit Park Zandvoort is een grote trekpleister van de gemeente.

Zin in Zandvoort!

Zin in Strand


Zandvoort aan Zee wordt in binnen- en buitenland geroemd vanwege het prachtige strand. En terecht, want het strand van Zandvoort aan Zee is mooi, schoon en veilig. Gemiddeld 100 meter breed en ruim 9 kilometer lang, waarvan 3 kilometer naaktstrand. Het is een geweldige plek voor jong en oud om te spelen, te sporten, uit te waaien of de zon te aanbidden. En diegene die af wilt koelen met een lekker drankje of ’s avonds heerlijk wilt blijven eten, kan terecht bij één van de ruim 30 strandpaviljoens. Een aantal van deze paviljoens is zelfs jaarrond geopend! Kortom, het Zandvoortse strand is het hele jaar door een fantastische plaats om eens lekker te ontspannen.

Zin in Strand

Zin in Gezelligheid


Of u nu door het centrum loopt of in het zonnetje bij een van de vele strandpaviljoens zit, het is overal voelbaar: Zandvoort aan Zee bruist! De veelzijdigheid en gastvrijheid van de verschillende gezellige terrassen, restaurants en café’s dragen bij aan een sfeer die kenmerkend is voor het kustdorp. Een sfeer waarbij iedereen zich welkom voelt. Dus kom genieten van een hapje en drankje op één van de vele (verwarmde) terrassen en wees welkom om een gokje te wagen in Holland Casino of Circus Zandvoort. De keuze is aan u!

Zin in Shoppen


Zon, zee, strand, shoppen! Zandvoort aan Zee heeft drie winkelstraten, waar u 7 dagen per week naar hartenlust kunt shoppen. En omdat wij weten hoe lekker het zonnetje op het strand kan zijn, is een groot aantal winkels in het hoogseizoen zelfs tot 22.00 uur geopend! Buiten het hoogseizoen kunt u in de meeste winkels terecht van 10.00 tot 18.00 uur en op zondagen van 12.00 tot 18.00 uur. Zeker wanneer u van winkelen houdt , bent u in Zandvoort aan Zee aan het goede adres. Naast de grootwinkelbedrijven telt het dorp namelijk ook een grote diversiteit aan winkels en artikelen. Daarnaast worden er buiten de wekelijkse warenmarkt op het Zwarte Veld elk jaar verschillende markten georganiseerd met kramen door het hele centrum.

Zin in Shoppen!

Zin in Overnachten


Een vakantie met het hele gezin, een weekendje weg met z’n tweeën, of na een lekker dagje strand nog geen zin om naar huis te gaan? Zandvoort aan Zee biedt vele accommodatiemogelijkheden: B&B’s, pensions, hotels, appartementen en vakantiewoningen. Van luxe tot vrij eenvoudig, met of zonder zeezicht, voor ieder wat wils! Bij VVV Zandvoort zijn diverse verblijfsarrangementen te boeken. Kijk op onze website vvvzandvoort.nl

voor een overzicht.

Zin in Natuur


Vormt de oude dorpskern van Zandvoort aan Zee een blanke pit, dan mag de omringende natuur absoluut de ruwe bolster genoemd worden! Zandvoort aan Zee is geheel omringd door de meest prachtige natuur. Voor veel mensen is dit nog onbekend terrein en hier valt dus nog veel moois te ontdekken. U kunt hier urenlang dwalen zonder een mens tegen te komen, alleen de vogels, herten, konijnen en vossen zijn uw metgezel. Een uitgebreid net van wandel- en fietspaden voert u naar alle mooie plekjes. Bij VVV Zandvoort zijn diverse fiets- en wandelroutes te verkrijgen.

De Amsterdamse Waterleidingduinen
Waar vindt u veel ruimte en rust in de drukke Randstad? Juist, in de Amsterdamse Waterleidingduinen! Een uniek gebied want u mag zich hier buiten de gebaande paden begeven. Hier kunt u dus letterlijk struinen door de duinen. De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn het domein van de wandelaars, fietsen is hier niet toegestaan. Rondom de Waterleidingduinen loopt wel een uitgebreid net van fietspaden welke deel uitmaken van het fietsknooppuntennetwerk.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Dit aantrekkelijke gebied kent een grote variatie in begroeiing en u treft hier talloze soorten dieren aan zoals reeën, vossen, konijnen, vogels, vleermuizen en bijvoorbeeld de zeldzame zandhagedis. Ondanks de variatie in dit gebied is de hand van de mens nog duidelijk zichtbaar. Kijk maar eens naar de door de mens gegraven meertjes zoals het Vogelmeer, het Spartelmeer en het Wed. In een speciaal afgebakend gebied (niet toegankelijk voor het publiek) grazen tegenwoordig ook enkele wisenten. Dit zijn de laatst overgebleven Europese oerrunderen en deze zijn speciaal uit Polen hier naar toe gehaald. Er is een uitzichtpunt gemaakt waar u de dieren in alle rust kunt observeren.

Zin in Shoppen!